Jeg har lagt mærke til, at der er rigtig mange, der mishandler deres negle,  hvilket er en skam. De kan knække mere end man regner med og det er jo ikke så fedt, når man ellers prøver at få bare lidt lange negle. Nogle af de ting har jeg også selv gjort, men er stoppet med det og kan derfor i dag give dig denne liste.

dsc03844_b_l
Ødelagte negle med en hammer.
Fotograf: Aliza Farooq


Her er min liste over 18 ting, som man ALDRIG må gøre med eller mod sine negle. Det burde næsten at være ulovligt!

 1. Brug aldrig dine negle som et værktøj. De vil knække og det kan gøre ondt.
 2. Vask aldrig op eller gør rent uden handsker. Alle de kemikalier er ikke så gode for dine negle.
 3. Pres aldrig bumser eller hudorme ud med dine negle.
 4. Fil aldrig begge veje, altid en og samme vej.
 5. Buf dem aldrig mere en en gang om måneden, hvis du absolut skal, så gør det kun der hvor du kan se den nye negl. Gør det aldrig mere end en gang om ugen.
 6. Hiv eller riv aldrig dine falske negle, akryl negle, tipper, gelenegle osv. af. Det ødelægger dine negle. Følg istedet anvisningerne.
 7. Skift aldrig neglelak hverdag. Det er dumt, da for meget neglelaksfjerner skader neglene.
 8. Pil aldrig neglelakken af i badet. Jeg ved godt at det er lidt sjovt. Jeg kan heller ikke lade hver nogle gange, men det ødelægger faktisk neglen. Neglelakken tager ofte en del af det øverste lag af din negl med. Så skal du hellere fjerne den med neglelaksfjerner eller lade neglelakken skalle af selv.
 9. Sæt aldrig neglelak på din hud omkring neglen. Fjern det altid med det sammen, hvis du rammer. HUSK at der altid skal være en mm mellem din neglelak og din hud.
 10. Sæt aldrig for små negle på din dine negle. Jeg har prøvet det en gang og jeg fik to ikke huller, men min negl fik sådan to buler nedad. Det tog neglen flere måneder, før det voksede ud og det var godt nok grimt!
 11. Bid aldrig i dine negle. Det er ulækkert og du ødelægger dem. Hvis du ikke selv kan stoppe med det, så skal du søge professionel hjælp, som en uddannet negleteknikker.
 12. Bid eller riv aldrig din hud af. Brug altid en negleklipper eller en neglesaks.
 13. Lad aldrig dine negle vokse sig vilde. Pas dem og plej dem. Find den form, som du bedst kan lide og hold den. Kommer der et hak i en negl, så fil den ned og fil resten af neglene til samme størrelse.
 14. Hold aldrig dine negle beskidte. Kommer der skidt under dem, så tag en tandstik og fjern det. Fjern altid neglelakken helt, selvom det tager et par minutter mere.
 15. Knæk eller riv aldrig neglene med vilje, kommer der en lang rift i, så brug en negleklipper eller en neglefil. Du kommer sikkert til at rive for meget af og du kan se de forskellige lag, hvis det er gået helt galt.
 16. Pil aldrig for meget i neglene, da du forstyrre dem og du kan gøre dem for bløde, så de knækker meget hurtigere.
 17. Riv aldrig i dine neglebånd eller lignende. Skub dem kun tilbage med en rosenspind.
Klik her og læs om hvordan du får stærkere negle eller klik her for at læse om hvordan din neglelak holder længere.

Følg min negle gruppe på Google+: Neglelak, Nail Art, Manicures, Pedicures & Negle.

Tilmeld dig X2Nails Nyhedsbrev, hvis du tør. 😉